Allerbeste wijinvrienden, ook Nieuw Zeeland kan niet ontbreken op de proeftafel! Een paar maanden terug maakte ik kennis met een stoere Nieuw Zeelander, een volslagen enthousiaste wijnmaker. Ik heb zijn website toegevoegd en die moet je zeker bezoeken!! Hij proeft al zijn wijnen met jullie door, te gek!! (http://www.mistycovewines.com ).

Het resultaat is een heerlijke pinot noir, die diepgang en fraîcheur weet te combineren. Het bouquet is lekker zoet en uitnodigend: het fruit is donkerder dan bij Bourgondische pinots en een fijne kruidigheid en een brokje Belgische chocolade maken de ervaring compleet. De neus verraadde al heel wat over de smaak, want ook op het palet passeren dezelfde hoofdrolspelers de revue, grandioos ondersteund door zijdezachte tannines en zalige zuren.
Zowel qua kwantiteit als kwaliteit een uitzonderlijke wijn! Proef hem met Andrew samen op zijn website! Doen! Gewone prijs is 18,95 maar zaterdag 5+1 gratis!

De Signature sauvignon is een single vineyardwijn: al het fruit is afkomstig uit slechts één enkele volwassen wijngaard. Het druivensap dat spontaan vrijkomt zonder te persen (free run juice) wordt gebruikt om de allerbeste wijn te maken, de Ella Maria. Daarna wordt er een eerste keer zacht gekneusd. De vrijgemaakte most is van bijzondere kwaliteit en wordt vergist tot deze Signature sauvignon blanc. De term zesty is geheel op zijn plaats hier. Levendige citrusaroma’s zijn bijgevolg prominent aanwezig. Om al deze frisheid een tikje meer body te geven, mengt Andrew Bailey een klein percentage sémillon door die krokante krachtpatser en deze assemblage laat hij nog enkele weken rijpen op de “lie”.
Vergelijk het met een toefje room op een fantastisch fruitdessert: heerlijk verfrissend, maar het romige gevoel geeft net wat meer cachet en voldoening. Normale prijs is 13,95, maar zaterdag 5+1 gratis!!