In mijn strooptochten naar goede wijnen, kwam ik deze super biologische wijn tegen en ik was verrast door de kwaliteit! Het leek me leuk, om naast onze bekende wijnen van onze vrienden ook wat nieuw spul op de proeftafel te zetten. We beginnen met een prachtige Sauvignon-blanc, bio-dynamisch 2015, strogeel van kleur en in de geur frisse elementen van grapefruit, kruisbes en citroenschil. Lekker fris. Prijs is 14,50 per fles en zaterdag doe ik 5+1 gratis, da’s mooi!! Als rode heb ik gekozen voor de bio-dynamische Cornerstone 2013. De druiven zijn Biodynamisch verbouwd en ook als zodanig gecertificeerd. De druiven zijn zeer nauwkeurig met de hand geselecteerd om een optimaal resultaat te behalen in de kwaliteit van de wijn. De verschillende rassen Biodynamisch geteelde druiven worden apart van elkaar gevinifieerd. Er worden geen enzymen, gisten of bacteriën toegevoegd tijdens de bereiding van de wijn. Na het gistingsproces rijpen de wijnen voor 20% op nieuwe Franse eiken vaten. Johan Reyneke ziet zijn medewerkers als de hoeksteen van het bedrijf. De opbrengst van deze wijn wordt dan ook gebruikt om hun kinderen te scholen en verder te ontwikkelen. Gewoon zelf doen en geen geldverslindende organisatie als Fairtrade!! De hoeksteen rood kost normaal 17,90 en ook hier weer 5+1 gratis!! In de bijlage nog wat meer over Reyneke of anders op de website: www.reynekewines.co.za