Categorie: Nieuws

Feudo Arancio

SICILIË Feudo Arancio

Als eerbetoon aan de Siciliaanse traditie en diep respect voor het land, zijn de kelders gebouwd volgens de traditionele Siciliaanse architectuur. Deze traditie voldoet aan de meest geavanceerde technologieën en de intensiteit van de oude smaak brengt met een hoge kwaliteit: een mix van wijn-technologie en de architectonische traditie geven een betoverende eindresultaat.
De wijngaard is uitgerust met de beste apparatuur en alle gebruikte materialen zijn state of the art in een totale geconditioneerde omgeving. Onze vaten verfijnen kracht, smaken en aroma’s die bestaan.
De evolutie van de wijnen wordt steeds gevolgd door een vast team van agronomen en oenologen. Gepassioneerde en ervaren mensen wier roeping is om kwalitatief hoogwaardige wijnen, rijk, intense, zachte smaak en zoete tannines, harmonieus en elegant te verkrijgen.


Feudo Arancio cultiveert zijn eigen wijngaarden langs de winderige zuidelijke kust van Sicilië, in de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia (AG) en Acate (RG).
Zij selecteren zorgvuldig elk ras om te groeien in reinheid in de zonnige wijngaarden. Zevenhonderd hectare gezonde wijnbouw. Inheemse en internationale druiven, verzorgd en gecontroleerd door deskundige landbouwkundigen: zon en wind te geven smaak aan de druiven en elke dag met zorg en aandacht gevolgd.

Wijnen::
Feudo Arancio Nero d’Avola smaakt naar bessen, wilde aardbeien en granaatappel. De wijn is zacht en fluweelachtig. Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Deze wijn is lekker bij risotto, voorgerechten met pasta, rood vlees, lam en hartige kazen.

Je kunt de wijn nu drinken en nog enkele jaren bewaren.

Deze wijn is gemaakt van Nero d’Avola druiven en heeft 6 maanden in Franse eikenhouten vaten gerijpt.

Feudo Arancio Grillo smaakt naar mango en papaja en is heel zacht. De wijn is evenwichtig en harmonieus met een delicate zuurgraad. Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.

Deze wijn is lekker bij zeevruchten, pasta gerechten met groenten, wit vlees en bij gebakken vis.

Je kunt de wijn nu drinken en nog 1 jaar bewaren.

Grillo druiven

Misty Cove

Allerbeste wijinvrienden, ook Nieuw Zeeland kan niet ontbreken op de proeftafel! Een paar maanden terug maakte ik kennis met een stoere Nieuw Zeelander, een volslagen enthousiaste wijnmaker. Ik heb zijn website toegevoegd en die moet je zeker bezoeken!! Hij proeft al zijn wijnen met jullie door, te gek!! (http://www.mistycovewines.com ).

Het resultaat is een heerlijke pinot noir, die diepgang en fraîcheur weet te combineren. Het bouquet is lekker zoet en uitnodigend: het fruit is donkerder dan bij Bourgondische pinots en een fijne kruidigheid en een brokje Belgische chocolade maken de ervaring compleet. De neus verraadde al heel wat over de smaak, want ook op het palet passeren dezelfde hoofdrolspelers de revue, grandioos ondersteund door zijdezachte tannines en zalige zuren.
Zowel qua kwantiteit als kwaliteit een uitzonderlijke wijn! Proef hem met Andrew samen op zijn website! Doen! Gewone prijs is 18,95 maar zaterdag 5+1 gratis!

De Signature sauvignon is een single vineyardwijn: al het fruit is afkomstig uit slechts één enkele volwassen wijngaard. Het druivensap dat spontaan vrijkomt zonder te persen (free run juice) wordt gebruikt om de allerbeste wijn te maken, de Ella Maria. Daarna wordt er een eerste keer zacht gekneusd. De vrijgemaakte most is van bijzondere kwaliteit en wordt vergist tot deze Signature sauvignon blanc. De term zesty is geheel op zijn plaats hier. Levendige citrusaroma’s zijn bijgevolg prominent aanwezig. Om al deze frisheid een tikje meer body te geven, mengt Andrew Bailey een klein percentage sémillon door die krokante krachtpatser en deze assemblage laat hij nog enkele weken rijpen op de “lie”.
Vergelijk het met een toefje room op een fantastisch fruitdessert: heerlijk verfrissend, maar het romige gevoel geeft net wat meer cachet en voldoening. Normale prijs is 13,95, maar zaterdag 5+1 gratis!!

Reyneke Wines Stellenbosch

In mijn strooptochten naar goede wijnen, kwam ik deze super biologische wijn tegen en ik was verrast door de kwaliteit! Het leek me leuk, om naast onze bekende wijnen van onze vrienden ook wat nieuw spul op de proeftafel te zetten. We beginnen met een prachtige Sauvignon-blanc, bio-dynamisch 2015, strogeel van kleur en in de geur frisse elementen van grapefruit, kruisbes en citroenschil. Lekker fris. Prijs is 14,50 per fles en zaterdag doe ik 5+1 gratis, da’s mooi!! Als rode heb ik gekozen voor de bio-dynamische Cornerstone 2013. De druiven zijn Biodynamisch verbouwd en ook als zodanig gecertificeerd. De druiven zijn zeer nauwkeurig met de hand geselecteerd om een optimaal resultaat te behalen in de kwaliteit van de wijn. De verschillende rassen Biodynamisch geteelde druiven worden apart van elkaar gevinifieerd. Er worden geen enzymen, gisten of bacteriën toegevoegd tijdens de bereiding van de wijn. Na het gistingsproces rijpen de wijnen voor 20% op nieuwe Franse eiken vaten. Johan Reyneke ziet zijn medewerkers als de hoeksteen van het bedrijf. De opbrengst van deze wijn wordt dan ook gebruikt om hun kinderen te scholen en verder te ontwikkelen. Gewoon zelf doen en geen geldverslindende organisatie als Fairtrade!! De hoeksteen rood kost normaal 17,90 en ook hier weer 5+1 gratis!! In de bijlage nog wat meer over Reyneke of anders op de website: www.reynekewines.co.za

Fairtrade wijnhandel

fairtrade-logo-svgIn de categorie ‘overig’ is gesteld dat een winkel minimaal 2 fairtrade producten moet verkopen. Ook andere duurzame initiatieven, zoals FSC (hout), tellen mee. In Gouda voldoen 17 bedrijven aan deze criteria, waaronder dus onze wijnkoperij.

Onder fairtrade, ofwel eerlijke handel, verstaan we de handel met producenten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Doel is dat de boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning krijgen voor hun product. Fairtrade organisaties helpen die producenten hun producten te verkopen, zodat zij hun omzet en rendement kunnen verhogen. Dankzij fairtrade wordt de handelspositie van boerenorganisaties beter en krijgen de boeren, arbeiders en hun families de kans om zelfstandig te functioneren. Consumenten in Gouda kunnen hieraan een bijdrage leveren door fairtrade producten te kopen en hiernaar te vragen bij de ondernemer. Ondernemers kunnen zoveel mogelijk fairtrade producten aanbieden.

Samenvattend staan fairtrade producten voor:
Eerlijke prijs voor boeren en andere leveranciers
Geen kinderarbeid
Respect voor mens & milieu
Duurzame relatie tussen producent en afnemer

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑